Mats Löfving ny regionpolischef

Mats Löfving regionpolischef i Stockholm och på Gotland.

Mats Löfving regionpolischef i Stockholm och på Gotland. Bild: Polismyndigheten

Idag den 1 oktober tillträder Mats Löfving som ny regionpolischef i Stockholm och på Gotland.

 Jag är mycket stolt över att få bli chef över polisens största region. Mitt fokus kommer att vara att ytterligare växla upp vårt arbete för att polisregionens 2,4 miljoner invånare ska känna sig säkra och trygga och att vi ska ha ett fungerande samhälle för alla. Långsiktigt är en av våra viktigaste frågor att stoppa rekryteringen av barn till kriminella gäng, säger Mats Löfving.

Mats Löfving har de senaste sex åren varit chef för Nationella operativa avdelningen, Noa och kommer att fortsätta vara förordnad som ställföreträdande rikspolischef i myndigheten.

 Det är lätt att bara förknippa Stockholm med skjutningar, sprängningar och annan gängkriminalitet. Men jag är angelägen om att vi ska ägna oss åt hela vårt uppdrag. Vi har förmåga att både ha lokal närvaro och samtidigt ha en effektiv brottsbekämpning i alla olika brottskategorier, säger Mats Löfving.

Tidigare regionpolischef i Stockholm, Ulf Johansson, börjar den 1 oktober som chef för polisregion Mitt.

Kort bakgrund om Mats Löfving:

  • Mats Löfving har varit polis sedan 1980 då han gick polisskolan.
  • Han jobbade som ingripandepolis i Norrköping, tog examen i juridik och blev senare länspolismästare i Östergötland, en tjänst han hade i åtta år.
  • Från år 2012 fram till polisens ombildning 2015 var han länspolismästare för polismyndigheten Stockholm och Gotland.     

Läs mer om övriga förändringar i Polismyndighetens ledning: