Misstänkta cykeltjuvar och stöldcentral upptäcktes vid polisingripande

Ett vittne slog larm om en pågående cykelstöld i Västerås. När polisen kom till platsen hittades både misstänkt cykeltjuv och stöldcentral.

Vid 14-tiden på tisdagen larmades polisen om en pågående cykelstöld i centrala Västerås.

– Ett vittne ringde in till polisen och sa att två män försökte få loss en elcykel med hjälp av en stor skruvmejsel, säger Koffe som var en av poliserna på plats.

Männen tog med sig elcykeln och bar in den på en adress i närheten, då ovetandes om att polisen var dem på spåren. 

– När vi gick ner i ett källarutrymme mötte vi två män som stämde överens med signalementet på cykeltjuvarna. När våra blickar möttes började de springa.

– Jag minns också att det luktade starkt av använd vinkelslip mot metall från källarutrymmet, förmodligen hade någon precis kapat ett cykellås.

Efter en kortare språngmarsch fick polisen tag på en av männen som medtogs till polisstationen. Mannen, som är i 25-årsåldern, misstänks nu för ringa narkotikabrott eget bruk och stöld alternativt häleri.

När polisen gick igenom källarutrymmet hittades flera saker som tyder på att det varit en plats för att hantera stulna cyklar, något som liknande en stöldcentral. Bland annat hittades en vinkelslip och flera cyklar som polisen misstänker har stulits för att säljas vidare.

Polisen arbetar med att identifiera den andra mannen som var med vid stölden.

På polisens webbplats kan du läsa om hur du skyddar dig mot cykelstölder.