Hyresavtal tecknat för nya polishuset i Eskilstuna

Illustration av nya polishuset i Eskilstuna.

Illustration av entrén till nya polishuset i Eskilstuna. Bild: CapMan

Nu är hyresavtalet tecknat mellan fastighetsägaren CapMan och Polismyndigheten för ett nytt polishus i Eskilstuna.

I måndags, den 12 oktober 2020, tecknades ett 15-årigt hyresavtal med fastighetsägaren CapMan gällande ett nytt polishus i Eskilstuna som ska uppföras på fastigheten Vintergatan 19, på den plats där ASSA tidigare bedrivit verksamhet. ASSA kommer finnas kvar i huset men minskar sina produktionsytor.

Det nya polishuset kommer att omfatta cirka 30 000 kvm och ska inrymma medarbetare från både polisområdet och lokalpolisområdet samt ett beslagshus och reception för allmänhetens kontaktytor med bland annat passverksamhet, anmälningar och förhörsrum.

Inflyttning 2024

Arbetet med detaljplanen pågår och byggstart väntas ske i samband med lagakraftvunnen plan. Byggtiden är beräknad till drygt två år och preliminär inflyttning är satt till första kvartalet under 2024.

– Vi behöver större och modernare lokaler för att kunna växa i antal medarbetare vilket sker fram mot 2024. Nu är ett viktigt steg till taget när hyresavtalet är undertecknat. Jag ser med spänd förväntan fram emot vårt fortsatta arbete, säger Christer Sjöqvist, lokalpolisområdeschef i Eskilstuna.
Fastighetsägaren CapMan och dennes projektör PQ Projektledning arbetar tillsammans med oss i projektet med framtagandet av dokumentationen inför upphandlingen där steg 1, ansökningsinbjudan, förväntas gå ut under oktober 2020.

Presskontakter Polismyndigheten

Lokalförsörjningsenheten
Valdis Preits-Freimanis, projektägare
Telefon: 010-567 52 41

Biträdande lokalpolisområdeschef i Eskilstuna
Jonathan Svanerö (tillgänglig fram till klockan 12.00 idag.)
Telefon: 010-566 97 33