Olja uthällt på flera vägar runt Visby

Natten mellan lördag och söndag den 17-18 oktober har en eller flera personer hällt ut någon typ av olja på flera vägar runt Visby. Vid ett tillfälle har en man skadat sig när han cyklat omkull där oljan var uthälld.

Det finns i nuläget uppgifter om att olja hällts ut på tre vägar. Det handlar om Langs väg, Snäckbacken och Norra Hansegatan. Det ska troligen ha gjorts någon gång under natten mellan lördag och söndag.

Det har upprättats ett antal brottsanmälningar med anledning av detta. 

I samtliga tre fall, där man hittat uthälld olja, har det upprättats anmälningar om miljöbrott och framkallande av fara för annan. I fallet vid Langs väg, där en man cyklade omkull, gäller anmälan också vållande till kroppskada.

Mannen som cyklade omkull skadade huvudet och fick uppsöka sjukhus, men han är nu hemma från sjukhuset.

I nuläget finns ingen misstänkt eller gripen för brotten och polisen söker information. Den som har sett något eller har uppgifter att lämna angående händelserna uppmanas att ringa 114 14 alternativt använda kontaktformuläret på polisen.se där man kan lämna information.

Lämna information via polisen.se

Du kan ringa polisen på 11414 om du har information att lämna. Du kan också göra det via polisens kontaktformulär på polisen.se, du hittar sidan här.