Stulna verktyg annonserades ut till försäljning

Lådor med verktyg

Borrmaskiner, vinkelslipar, sågar och andra verktyg värda över en miljon kronor hittades i de misstänktas bostad. Bild: Polisen

Två män från Bergsjön misstänks för grovt häleri. I deras bostad hittade polisen ett lager med dyra verktyg som troligen kommer från stölder.

Polisen fick tips om att stulna verktyg annonserades ut till försäljning på digitala marknadsplatser. Två män 49 och 22 år kunde spåras till annonserna. I helgen slog polisen till mot männen. Vid en husrannsakan i deras bostad i Bergsjön i nordöstra Göteborg gjordes ett större beslag av misstänkt stulet gods.  Ett stort antal dyra fackverktyg som borrmaskiner, vinkelslipar och sågar fanns i lägenheten. De båda männen är nu misstänkta för grovt häleri.

– Vi har inte hunnit räkna ihop godsvärdet ännu men det är nog sjusiffrigt. Beslaget av verktyg fyllde tre polisbussar, ett släp och en vanlig personbil, säger Jani Englund, förundersökningsledare i lokalpolisområde Storgöteborg nordost.

– Parallellt med brottsutredningen tar vi hjälp av vår godsspaningsenhet för att hitta de rättmätiga ägarna till verktygen. Har man blivit av med verktyg men inte polisanmält stölden så är det läge att göra det nu.