Tre gripna för båtmotorstöld

På kvällen måndag 26 oktober grep gränspolisen med hjälp av ingripandepoliser tre personer som hanterade stulna båtmotorer vid en parkering i Jordbro.

De gripna personerna misstänks i nuläget för grovt häleri. Båtmotorerna stals i förra veckan vid en båtklubb i Danderyd. Polisen misstänker att motorerna var avsedda att lämna landet via hamnen i Nynäshamn. Nu finns istället förutsättningar för att de kan återlämnas till sina ägare.

 Hösten är högperiod för båtmotortjuvar då de flesta båtarna tagits upp på land och det är mörkt ute. Tjuvarna kan arbeta relativt ostört och välja ut de motorer de kan få mest betalt för, säger Monica Krüger, gruppchef på gränspolisenheten i Stockholm.

Färre båtmotorstölder i Stockholm i år

Stockholmsregionen brukar vara hårt drabbad av denna brottslighet, men under 2020 har stölderna varit färre än i övriga landet. Oftast ligger internationella brottsnätverk bakom brotten.

 Det var inte länge sedan vi grep två personer som tros ligga bakom en stor andel av stölderna. De har suttit häktade sedan i september. Nu ska vi tillsammans med lokalpolisområde Täby se om vi kan bevisa vilka som står bakom stölderna av de upphittade båtmotorerna, säger gruppchef Monica Krüger.