Borås: Trygghetsskapande arbete efter misstänkt mordförsök

Utredningsarbetet efter skottlossningen i stadsdelen Alideberg under onsdagen den 23 september fortsätter. Polis är på plats för att samla information och söker tips från allmänheten.

Flera personer larmade polisen under onsdagskvällen efter att ha hört smällar på Skogshyddegatan i stadsdelen Alideberg i Borås. Polisen ryckte ut med flera enheter och har under natten och torsdagsförmiddagen kunnat genomföra ett antal vittnesförhör. En förundersökning om försök till mord har inletts och utredningsarbetet pågår. Polisen knackar dörr och ett antal förhör ska hållas under torsdagen.

Ingen person är fysiskt skadad.

Har du hört eller sett något – kontakta oss

Polisen hittade märken av skott vid en trappuppång och skotthål genom fönster. Tomhylsor har kunnat tas i beslag. Vittnen ska ha sett en eller två mopeder lämna platsen.

– Vi behöver allmänhetens hjälp med tips och iakttagelser för att utreda händelserna och lagföra den eller de som begått det här brottet, säger Mattias Ramsö, lokalpolisområdeschef i Borås.

Polis finns ute i Alideberg under torsdagen. Syftet är att öka tryggheten genom närvaro, men också att finnas på plats om det finns personer som har uppgifter att lämna som ännu inte har gjort det.

Ingen är i nuläget frihetsberövad i ärendet.