En person gripen misstänkt för mordförsök i Viksjö i maj

Den 19 maj i år skedde ett mordförsök på en man vid en busshållplats i Viksjö, Järfälla kommun. Förra veckan greps tre personer misstänkta för anstiftan och medhjälp till mordförsöket. I dag den 29 september greps även den person som misstänks ha skjutit.

– Det har lagts ned ett omfattande arbete för att kunna gripa de misstänkta. Mordförsöket skedde i en publik miljö och visar på ett hänsynslöst beteende. Samtliga gripna har kopplingar till kriminella nätverk och vi arbetar både hårt och riktat för att bryta våldsutvecklingen, säger Jacob van Rooij, utredningsledare med ansvar för ärendet i polisområde Stockholm nord.

Den unga man som greps i dag är hemmahörande i Stockholms län och var vid brottstillfället i maj endast 16 år gammal. Han var då intagen på ett ungdomshem som han hade rymt ifrån.

– Polisen har redan tidigare flaggat för att vi ser att äldre kriminella använder unga personer för att begå brott. Även i detta fall pekar utredningen på att det är just det som skett, säger Jacob van Rooij.

De tre personer som greps tisdag den 22 september i Stockholms län är numer samtliga häktade. De är i 20-30 års ålder och hemmahörande i Stockholms län. Samtliga är häktade på sannolika skäl. Två av dem är misstänkta för medhjälp till mordförsök och den tredje för anstiftan till mordförsök.