Flera frihetsberövade efter grova brott

Polisen i Västmanland utreder just nu flertalet grova brott som inkommit de senaste dagarna.

I flera av ärendena sitter personer frihetsberövade misstänkta för brotten, antingen anhållna eller häktade, vilket innebär att förundersökningarna leds av Åklagarmyndigheten. I samtliga ärenden utreder polisen vad som har hänt och vilka som är skyldiga till brotten.

Nedan är ett urval av de grova brott som inkommit till polisen i Västmanland de senaste dagarna och som nu utreds.

Lördag 29 augusti – Grov fridskränkning

En polispatrull larmades till en adress i Västerås där det framkom uppgifter om ett en man misshandlat och hotat sin mamma under flera år. Mannen, som är häktad, är misstänkt för bland annat misshandel och grov fridskränkning. 

Söndag 30 augusti – Grovt narkotikabrott

En polispatrull i Västra Mälardalen kontrollerade två personer i ett fordon varpå misstanke om narkotikabrott uppstod. Ytterligare utredningsåtgärder, bland annat på en adress i Västmanland, genomfördes och numera sitter fem personer anhållna för grovt narkotikabrott.

Söndag 30 augusti – Grovt narkotikabrott

Två personer som befann sig utomhus i Västerås misstänks för narkotikabrott efter att ha kontrollerats av en polispatrull. Efter genomförd husrannsakan greps ytterligare en person och i nuläget är alla tre personer häktade misstänkta för grovt narkotikabrott.

Måndag 31 augusti – Grovt vapenbrott

Under dagen kom en skottskadad man in till akuten i Västerås och en förundersökning om grov misshandel inleddes. Flera utredningsåtgärder har genomförts och i nuläget är den skottskadade mannen själv anhållen misstänkt för grovt vapenbrott. Det finns inga övriga misstänkta i ärendet.

Torsdag 3 september – Grovt vapenbrott

Tre personer observerades utomhus i Västerås när de hanterade ett misstänkt föremål. Polisen kontrollerade platsen och hittade ett skjutvapen. Strax där på greps tre personer som nu är anhållna misstänkta grovt vapenbrott.