Flera personer kopplade till kriminella nätverk häktade för grov brottslighet

Fem personer häktades under torsdagen på sannolika skäl misstänkta för människorov, rån och grov utpressning, allmänfarlig ödeläggelse, förberedelse till mord, stämpling till mord, grovt vapen- och narkotikabrott.

Gripandet av personerna är en del i arbetet mot den grova och organiserade brottsligheten som polisen i region Stockholm driver. Polisen arbetar underrättelsebaserat och riktat mot ett antal individer och nätverk som ligger bakom utpressningar, skjutningar, sprängdåd och annan grov brottslighet i region Stockholm. Sedan en tid tillbaka har polisen satt hård press på personer i ledarställning och flera av dem är i nuläget frihetsberövade. 

- Vi går hårt mot de våldsdrivande personerna och deras nätverk och tar deras pengar, narkotika och vapen. Vi har mycket god inblick i de kriminella nätverken och vi riktar in oss på ett antal individer som vi vet ligger bakom en stor del av våldet i regionen. Gripandena är resultatet av ett långsiktigt och intensivt arbete som fortsätter med full kraft, säger Robert Karlsson, t.f. biträdande regionpolischef i Stockholm.