Fyra män anhållna för grovt vapenbrott och narkotikabrott i Fisksätra

Den förstärkta polisiära närvaron i Fisksätra gav resultat i lördags. Fyra män i 20-årsåldern greps och anhölls senare misstänkta för grovt vapenbrott och narkotikabrott.

Polisen har sedan en tid tillbaka haft en ökad närvaro av polis i Fisksätra i Nacka. Detta på grund av flera grova brott som skett i närtid samt att det funnits en öppen drogscen i området. Då polispersonal befann sig i området under lördagskvällen den 19 september uppkom misstankar om narkotikabrott då ett antal män kontrollerades.

Vid kontrollen uppkom även misstankar om att det kunde finnas narkotika i en lägenhet och vid en husrannsakan påträffades en mindre mängd narkotika. Vid husrannsakan uppkom även misstankar om grovt vapenbrott då vapen anträffades. Fyra män i 20-årsåldern greps vid midnatt misstänkta för grovt vapenbrott och männen anhölls senare utav åklagare.

”Ofta illegala vapen som används vid uppgörelser”

– I lördags fick vi ett kvitto på att vårt uthålliga och ihärdiga arbete mot de kriminella i området ger gott resultat, säger Ola Åkesson vid polisen i Nacka och fortsätter:

– Det är en självklarhet för polisen att arbeta långsiktigt och uthålligt i de miljöer där det förekommer öppen användning av narkotika och där narkotikaförsäljning är vanligt. I dessa miljöer förekommer det ofta illegala vapen som används i uppgörelser i den organiserade brottsligheten. Vi vill göra det tryggare för kommuninvånarna och förhindra ytterligare våldhandlingar samt öka trycket på de kriminella, säger Ola Åkesson.

Polisens trygghetsskapande och långsiktiga brottsförebyggande arbete fortsätter framöver.

Läs även: Ökad polisiär närvaro i södra Stockholm ger resultat