Häktning för mordförsöket i Falkenberg den 18 juli

Idag hölls häktningsförhandling gällande försök till mord vid Hästhagsudden i Falkenberg den 18 juli. Den man född 1996 som greps och anhölls måndagen den 31 augusti är misstänkt på sannolika skäl för brottet mot den 80-åriga kvinnan.

Som grund för häktningen hänvisade åklagare Gisela Sjövall till risken att den misstänkte ska undanröja bevis och därigenom försvåra utredningen och att det finns risk för fortsatt brottslighet.

– Mannen är nu misstänkt på sannolika skäl för mordförsöket vid Hästhagsudden. Det betyder att åklagaren har stärkt misstankegraden mot honom, säger Christer Bartholdsson, lokalpolisområdeschef i Falkenberg.

Det var mitt på dagen den 18 juli som en kvinna i 80-årsåldern överfölls och utsattes för våld med någon form av stickvapen. Hon hade parkerat sin bil för att ta en promenad i området Hästhagsudden vid Smedjeholmen i Falkenberg.

Tingsrätten beslutade att häkta mannen på sannolika skäl misstänkt för mordförsöket den 18 juli.

– Det är en omfattande utredning som har pågått intensivt sedan brottsdagen. Anledningen till gripandet i måndags morgon var en indiciekedja där bland annat tips vi fått in från allmänheten spelat en stor roll, säger Christer Bartholdsson.

Mannen som är hemmahörande i Falkenberg greps i bostaden. Under måndagen den 31 augusti gjordes även husrannsakningar på olika platser för att säkra eventuella bevis. 

– Vi arbetar brett i den här utredningen så precis som tidigare behöver vi fortfarande få in fler tips och eventuella vittnesuppgifter. Vi ber dem som var vid Hästhagsudden mitt på dagen den 18 juli att höra av sig till oss om de inte redan gjort det. Det går bra att ringa oss på 114 14 eller kontakta oss direkt på polisen i Falkenberg.

Utredningen fortsätter nu med bland annat fördjupade förhör med den misstänkte, insamling och värdering av tips och vittnesmål och teknisk undersökning av de eventuella spår som hittats vid husrannsakningarna.