Kameror nu också i Nydalsparken i Tensta

Polisen ökar sin närvaro i västra Stockholm för att arbeta både brottsförebyggande och stoppa våldsutvecklingen. Det handlar om ett nytt polishus i Rinkeby, fler poliser och ytterligare kameror för att öka tryggheten och förhindra samt utreda fler brott.

– Vi arbetar för att bli ännu mer synliga och offensiva i vårt lokalpolisområde. Det nya polishuset har öppnat, vi är ute mycket i lokalsamhället och arbetar nära stadsdelsförvaltning och andra samverkanspartners samt sätter nu upp fler kameror. Alla delar tillsammans ska bidra till ökad trygghet, säger Maria Sundström, tf biträdande chef i lokalpolisområde Rinkeby.

Den första september sattes ytterligare två kameror upp vid Nydalsparken som ligger centralt i Tensta. Kamerorna kommer att sitta uppe i 90 dagar och målet är både brottsförebyggande och att vara till hjälp när brott utreds.

Sedan tidigare finns det ett 40-tal kameror uppe i lokalpolisområde Rinkeby som innefattar Tensta, Rinkeby, Akalla, Hjulsta, Husby och Spånga. Kamerorna har suttit uppe sedan 2017 och varit till hjälp i många brottsutredningar, bland annat i två mordutredningar som ledde till fällande dom.