För närvarande är det tekniska problem med vårt passbokningssystem, både på webb och via 114 14. Vi ber er försöka lite senare om det inte fungerar att boka tider för pass i nuläget.

Med höstmörkret kommer inbrottstjuvarna

Här är några tips om hur du kan skydda dig mot bostadsinbrott. Polisregion Nord söker även tips angående en silverfärgad, Litauenregistrerad Opel Vectra.

Samverkan mellan grannar är ett bra sätt att förebygga bostadsinbrott. Här är några exempel på hur du kan hjälpa din bortresta granne genom att lura tjuvarna att tro att någon är hemma:

  • Tända lampor, gärna även inne i huset.
  • Parkera en bil på uppfarten.
  • Ta hand om eventuell post i brevlådan.
  • Ta ett varv runt grannens tomt på kvällspromenaden.

Förvara helst inte kontanter eller guld hemma. Om du ändå gör det så är det bra att fotografera värdesakerna eller att använda så kallat MärkDNA. Det ökar dina chanser att få tillbaka dem om de stjäls.

Var också extra vaksam på okända personer – till fots, i bil eller på cykel. I samband med flera inbrott på slutet i Västerbotten med grannlän så har cyklar stulits nära villor som senare utsatts för inbrott. Om du tar för vana att alltid låsa - och helst inte lämna cykeln ute - så ger du inte tjuvarna chansen att snabbt och tyst ta sig fram den sista biten till brottsplatsen.

Vi finns där ute, men dina ögon och öron behövs också! Ser du något misstänkt? Kontakta polisen på 114 14. Ring 112 vid pågående brott.

Bostadsinbrott – skydda dig