Polisen utreder flera personrån

Under kort tid har det inträffat flera personrån i Ryd och Lambohov i Linköping.

Den senaste tiden har det skett fyra personrån i stadsdelarna Ryd och Lambohov i Linköping. Det senaste skedde omkring 05:30 på söndagsmorgonen 27/9 då två män i 20-årsåldern blev misshandlade och rånade på sina värdesaker av en grupp unga män. Rånet skedde i närheten av fotbollsplanerna i Ryd. Brottsplatsen spärrades av och en kriminalteknisk undersökning genomfördes för att säkerställa eventuella bevis.

Polisen har haft fokus på stadsdelen Ryd sedan augusti då det var en del ordningsstörningar och personrån samt en omfattande skadegörelse. I augusti greps två personer för rån och rättegången hölls i mitten på september där de två männen fälldes och dömdes till fängelse.

Efter förra veckans händelser forsätter polisen arbetet i dessa utredningar och med hög polisiärnärvaro i området för att hindra och störa fortsatt brottslighet. Målet är att gripa gärningspersonerna så att rånen upphör och det kommer att vara så hög polisiär närvaro som möjligt för att skapa en trygg miljö för de boende i området.

Polisen uppmanar alla som bor i Ryd att samverka för att problemen ska upphöra. Vid pågående brott ska man ringa 112 och om man vill rapportera om något som kan ha med personrånen att göra så ska man ringa 114 14. Det går också fylla i polisens tipsformulär där det går att vara anonym.