Polispodden Stockholm: Grov brottslighet och samverkan i mötet med unga

Martin Lazar kommunpolis Botkyrka framför polisens logotype

Martin Lazar, kommunpolis i Botkyrka och Charles, samordnare för sociala insatsgruppen i Botkyrka kommun hör du i Polispodden Stockholm. Bild: Polismyndigheten

En viktig del i arbetet mot grov brottslighet är polisens samverkan med andra samhällsaktörer. Om samverkan i mötet med unga, hör du i podden, med Martin, kommunpolis i Botkyrka och Charles samordnare för sociala insatsgruppen i Botkyrka kommun.

Lyssna på podden:

 Webb: Grov brottslighet och samverkan i mötet med unga

 Spotify: Grov brottslighet och samverkan i mötet med unga

 Acast: Grov brottslighet och samverkan i mötet med unga 

(Prenumerera på Polispodden Stockholm i din podcast-app så får du upp kommande avsnitt direkt när de publiceras.)

Det har inträffat ovanligt många grova våldsbrott i Stockholms län den senaste tiden. Polisen arbetar både på kort och lång sikt för att bryta brottsutvecklingen.

Charles arbetar riktat mot ungdomar med kriminell livsstil i Botkyrka kommun och samordnar det arbetet med övriga samhällsaktörer. Kommunpolisen Martin Lazar arbetar fokuserat mot skolorna i det så kallade PAR-konceptet (polis, ambulans, räddningstjänst), för att skapa och stärka relationen mellan unga tidigt i åldrarna och blåljuspersonal. I samverkan mellan polisen och kommunen möts Charles och Martin, i det relationsskapande och brottsförebyggande arbetet med unga.

Samtalet leds av Carina Skagerlind, presstalesperson på polisens mediecenter i region Stockholm.

Musik i detta program
Titel: The Drama
Artist: Rafael Krux
https://freepd.com/