Trafikinsats genomfördes i norra Dalarna

Trafiksäkerhet och brott på väg var fokus under en insats som genomfördes av polisen och Kronofogdemyndigheten i norra Dalarna den 17 – 19 september.

Mellan torsdagen den 17 september och lördag den 19 september genomförde Polismyndigheten en rad olika trafiksäkerhetskontroller i norra Dalarna, främst runt Idre, Särna och Sälen. Insatsen var en del av den nationella trafiksäkerhetsveckan men fokus låg inte bara på att kontrollera trafiksäkerheten.
Operativa enheten i region Bergslagen med trafiksektionen och gränspolisen genomförde insatsen tillsammans med lokalpolisområde Mora och Kronofogdemyndigheten. Gränspolisen utförde inre gränskontroller och representanter för Kronofogdemyndigheten kontrollerade om förarna hade skulder.
– Sådana här insatser där vi inte bara gör trafikkontroller utan även gör inre gränskontroller och samarbetar med Kronofogden ger oerhört mycket. Att kunna kontrollera både trafiksäkerhet, utföra gränskontroller och kontrollera skulder visar att vi tillsammans med Kronofogden kan jobba effektivt tillsammans, säger Johan Alm, gruppchef för trafiksektionen i Dalarna.

Preliminära resultat från de tre dagarna

390 kontrollerade fordon
202 ordningsböter, varav majoriteten rörde hastighet
15 omhändertagna körkort
43 flygande inspektioner
7 inre utlänningskontroller
2 olovliga körningar
1 A-traktor i beslag
1 brott mot alkohollagen
1 brott mot kör- och vilotidsförordningen
1 vägning av fordon.

Kronofogden utmätte en bil samt gjorde två löneutmätningar.

Mediekontakt

Johan Alm, telefon 010-567 21 09.