Uppdatering i utredningarna om mord i Södermanland

Utredningarna för de mord som skedde i Eskilstuna och Nyköping i förra veckan går vidare. En person är nu gripen och anhållen misstänkt för mordet i Eskilstuna.

En person är nu gripen och har anhållits av åklagare som misstänkt för det mord där en ung kille sköts till döds i Eskilstuna i förra veckan. Den gripna är också en ung kille, 16 år gammal.

- Den misstänkte kommer att höras under dagen om sin inblandning i mordet. Det kommer att ske genom utredare med specialkompetens inom ungdomsutredning och med försvarare närvarande, säger Thomas Karlsson, chef för utredningssektionen i polisområde Södermanland.

Misstanken gäller mord och mordförsök. Gripandet gick lugnt till och polisens ska nu kolla på den misstänktes bakgrund och vad som eventuellt kan ligga bakom mordet.

- Vi kommer nu titta på hur det ser ut med kopplingar mellan misstänkt och offret och om det går att reda ut vad som gjorde att denne blev skjuten, säger Thomas Karlsson.

Utredningen i Nyköping fortsätter även den med samma intensitet, även om ingen person är frihetsberövad.

- Där jobbar vi med en hel del utredningsåtgärder. Det finns fortsatt uppgifter att jobba vidare med och vi ser att vår bild blir allt mer klar av vad som hänt, säger Thomas Karlsson.

Morden i Nyköping och Eskilstuna utreds som två separata utredningar.

- Vi har ingenting som i dagsläget talar för ett samband utan ser till att vi har resurs att kunna jobba vidare med båda utredningarna separat. Vi har gått in i en särskild utredningsorganisation för att det ska finnas så bra förutsättningar som möjligt, säger Thomas Karlsson.

Kontaktperson för media

Thomas Karlsson finns tillgänglig under dagen för enskilda intervjuer. Kontakta pressansvarig Tommy Thorngren för att boka in en intervju. Telefon 010-566 75 26.