Boka tid för att ansöka om pass eller nationell id-kort

Bild på en hand som håller i et t pass

I polisregion Nord finns det gott om tider för dig som behöver förnya alternativt ansöka om nytt pass eller nationellt id-kort. Tid för detta bokar du på vår webbplats.

Under 2020 var det många pass och nationella id-kort vars giltighetstid gick ut. Det kan därför vara en god idé att se över ditt pass/nationella id-kort och, om så behövs, boka in ett besök vid din närmaste polisstation för att ansöka om ett nytt.

I Polisregion Nord (Norrbottens, Västerbottens, Västernorrlands och Jämtlands län) finns det gott om bokningsbara tider och nya tider läggs fortlöpande ut för sex månader framåt i tiden. Det tar i normalfallet sju arbetsdagar från ansökningstillfället till dess att passet är klart för utlämning.

- Planerar man att resa i november kan man redan nu boka in en tid i oktober för att förnya sitt pass, säger Ulf Wiklund, poliskommissarie.

Undvik köer och trängsel med tanke på smittspridning

Vi vill, så långt det är möjligt, undvika att många ansöker om pass samtidigt då det kan medföra att långa väntetider och köer. Därför är det bra om du planerar din ansökan i god tid. För att minska smittspridningen anpassar sig Polismyndigheten efter andra myndigheters rekommendationer, bland annat vad gäller antal besökare samtidigt i lokalerna.          

För att ansökan om pass eller nationellt id-kort behöver du boka en tid för det

Alla bokningsbara tider hittar du på polisen.se/pass. Behöver du hjälp med att boka tid kan du ringa 11414, men det går fortare att boka själv.

Mer information om vad du behöver ha med dig vid ansökan hittar du här:
https://polisen.se/tjanster-tillstand/pass-och-nationellt-id-kort/giltiga-id-handlingar/