Doping på gym i Skaraborg

Dopingpreparat

Vid husrannsakningar beslagtogs cirka 15 000 enheter med dopingpreparat.

Poliser i träningskläder spanade efter doping på gym och hade samtal med över 100 besökare.

I helgen genomförde polisen i Skaraborg en insats mot doping på gym. Polisinsatschef Andersson menar att det finns gym och tränande allmänhet som tycker att gymmen blivit en frizon gällande kriminella, narkotikabrukare samt personer som använder dopingpreparat.

– Vår farhåga är att vanliga unga killar som tränar påverkas negativt när de omges av människor som har sin bas i gängmiljö, doping och narkotika.

Gruppen som gjorde insatsen jobbade under tre kvällar där polisens träningsklädda spanare gick in på gymmen.

– Våra spanare identifierade och profilerade ut misstänkta. När poliserna inne på gymmet hittat någon intressant kontaktades civila och uniformerade kollegor på utsidan som sedan hämtade ut den misstänkte.

Gruppen hade samtal med cirka 100 st besökare och varav 16 st kom upp i skälig misstanke och fick lämna urinprov. I insatsen gjordes sex husrannsakningar varav man fick träff i fem. Det gjordes två större beslag som nådde upp till normalgraden och tre mindre beslag. Vid husrannsakningar beslagtogs cirka15 000 enheter med dopingpreparat. Dessutom gjorde polisen beslag av redskap i form av kanyler och pumpar.

 – Vi tror att det finns ett stort mörkertal. Flera av de vi pratade med gav oss en skrämmande bild om unga människor redan var på glid in i dopingbruk. Några av de vi rapporterade hade sysslat med doping i åratal.

  – Vår förhoppning är att gymmen fått en bild över att problemet doping, narkotika och gängkriminalitet faktiskt existerar i deras lokaler. Vi hoppas att de tar saken på allvar och bidrar till att motverka doping på sina gym.