Extra resurs i Sala på valborgsmässoafton

Polisen är förberedd på att bilentusiaster och ungdomar kan samlas i Sala på valborgsmässoafton. För att upprätthålla allmän ordning och säkerhet kommer därför en förstärkt bemanning finnas på plats.

För att förhindra spridning av sjukdomen covid-19 har polisen inte beviljat några tillstånd för offentlig tillställning eller allmän sammankomst i Sala på valborgsmässoafton (fredag 30 april). Det gör att den årliga bilcruisingen, där hundratals personer brukar samlas, inte får genomföras.

Polisen bedömer att det ändå finns en risk för spontancruisingar och folksamlingar i Sala under valborgsmässoafton, därför förstärks bemanningen för att kunna upprätthålla allmän ordning och säkerhet. Bland annat kommer det finnas poliser som är inriktade på trafik och ungdomar på plats.

Då många ungdomar tidigare har samlats på den här typen av träffar där alkoholkonsumtionen är hög och brott och ordningsstörningar förekommer, önskar polisen hjälp från främst vårdnadshavare att prata med sina barn om att det är en otrygg miljö att vistas i.

Uppmaningen till personer som ändå samlas i Sala är att följa lagar, regler och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Uppstår det spontancruisingar och större folksamlingar kommer polisen att ingripa.