Intensivt arbete för att hitta skyldiga efter detonationer

På kort tid har två detonationer inträffat i bostadsområden i Farsta. Polisen ser mycket allvarligt på händelserna som inneburit fara för tredje person.

Vid två tillfällen under veckan har detonationer inträffat i anslutning till flerfamiljshus i Farsta. Under natten till onsdagen den 21 april inträffade en detonation vid entrén till ett bostadshus i Farsta strand. Och senast under natten till idag, den 23 april, skedde en detonation på en lägenhetsbalkong i området Larsboda. Ingen person har kommit till fysisk skada vid någon av händelserna, men det har blivit skador på fastigheterna.

– Att det sker två detonationer i bostadsområden med några dagars mellanrum med stor risk att tredje person skadas är helt oacceptabelt. Vi kommer att arbeta hårt för att de ansvariga ska lagföras, säger Katrin Kjellén Ekstrand, lokalpolisområdeschef i Farsta.

Ingen person är i nuläget frihetsberövad för någon av detonationerna som utreds som allmänfarlig ödeläggelse. Den närmaste tiden kommer extra poliser finnas på plats i Farsta. Syftet är att samla in information, skapa trygghet och att förhindra att ytterligare våldsdåd sker. Polisen samverkar med flera andra aktörer. Bland annat stadsdelsförvaltningen som sedan fredagsmorgonen har öppnat en lokal i närheten där det finns samtalsstödjare.  

Tipsa polisen om detonationerna

Polisen önskar information om detonationerna. Har du gjort iakttagelser eller har information i övrigt som du inte redan lämnat till polisen? Hör av dig till polisen på telefon 114 14, via detta tipsformulär eller ta kontakt med polis på plats.

Läs mer om nattens händelse och detonation 23 april 2021.