Kvinna som utgav sig vara polis vid stöld på Lidingö anhållen

En kvinna som utgav sig för att vara civilklädd polis trängde sig den 20 mars i år in i en äldre kvinnans bostad på Lidingö och stal kontanter och smycken. Kvinnan är nu anhållen och misstänkt för grov stöld.

– Vi vet att många bedragare och brottslingar riktar in sig på äldre personer. Vi arbetar mycket för att förebygga detta och sätter också snabbt in åtgärder när vi får anmälningar om att det sker. I detta fall har vi kunnat gripa en misstänkt och arbetet i ärendet fortsätter, säger Pontus Enbom, kommunpolis för Lidingö på Norrmalmspolisen.

Vid 22-tiden en lördagskväll i slutet av mars ringde det på brottsoffrets, en kvinna i 80-års ålderns, lägenhetsdörr. Utanför stod en kvinna som talade om att hon var polis och att hon behövde komma in i lägenheten. Väl inne i bostaden stal hon brottsoffrets pengar och smycken.

Brottsoffret ringde och gjorde en polisanmälan och en förundersökning angående grov stöld inleddes. I det utredningsarbetet har det bland annat gjorts en teknisk undersökning i brottsoffrets bostad. Det kom även fram uppgifter som gjorde att en kvinna kunde hämtas in till förhör och att polisen kunde söka efter stöldgods i hennes bostad. 

Misstankarna mot den kvinna som hämtades in har stärkts och den 7 april beslutade åklagaren att hon ska vara anhållen som skäligen misstänkt för grov stöld.