Mordmisstänkta i Karlskrona åtalas

De två män som sedan i juli 2020 suttit häktade misstänkta för mord i Karlskrona åtalas idag vid Blekinge tingsrätt.

Männen är misstänkta för att ha mördat 57-årige Mikael Pettersson och därefter styckat och grävt ner kroppen. Männen greps redan några dagar efter det att 57-åringen anmälts försvunnen  och har sedan dess suttit häktade.

Utredningsarbetet har varit omfattande och inbegriper förutom  förhör, tekniska undersökningar och analyser ett mycket omfattande spaningsarbete i Karlskrona skärgård efter den försvunne Mikael Pettersson.

Mikael Petterssons kvarlevor hittades i början på november. De båda misstänkta har i förhör berättat att de dödat Mikael Pettersson och därefter styckat och begravt kvarlevorna.
– Misstankarna mot de två männen har stärkts under hela förundersökningen, säger Magnus Bergman som är chef för lokalpolisområde Karlskrona. Det är ett mycket stort arbete gjort i utredningen och vi har  haft ovärderlig hjälp av resurser från bland annat Kustbevakningen, Försvarsmakten, Missing people och polisens egna dykare för att kunna söka i skärgården. Sökinsatsen har varit mycket omfattande och komplicerad. Spaningarna bedrevs med bland annat specialsökhundar, helikopter, flyg, undervattensfarkoster och dykare.

Även allmänhetes medverkan har varit viktig. En stor mängd tips och iakttagelser har kommit in till utredningen.
– Vi är mycket tacksamma för det engagemang som allmänheten visat, säger Magnus Bergman. De uppgifter vi fått in har i många fall bidragit till att föra utredningen framåt.

Datum för rättegången är ännu inte satt. Målnummer i Blekinge tingsrätt: B 2028-20.

Magnus Bergman finns tillgänglig för kommentarer om polisens utredningsarbete på telefon 010 562 00 47, måndag 26 april mellan klockan 13.00 – 15.00.