Polisen söker information om skjutning i Sätra

Natten mellan söndag och måndag den 11-12 april avlossades flera skott in i en barnfamiljs lägenhet i Sätra. Polisen önskar nu information om händelsen där skotten enligt polisen inte var avsedda för den aktuella lägenheten.

Vid 01-tiden natten mellan söndag och måndag, den 11-12 april, avlossades flertalet skott in i en lägenhet i Sätra i södra Stockholm. Ingen person skadades i samband med skjutningen, men i lägenheten befann sig en barnfamilj. Enligt polisen var lägenheten där barnfamiljen befann sig inte den avsedda måltavlan för skjutningen.

Skjutningen ses som ett led i en kriminell uppgörelse mellan två konstellationer i området.

– Vi ser väldigt allvarligt på att oskyldiga drabbas i kriminella uppgörelser. Vi vill nu ha in tips om händelsen så att vi kan gripa de ansvariga, säger David Sund, gruppchef vid polisen i Skärholmen.

Enligt en första bedömning har flera vapen använts vid skjutningen. En analys av dessa vapen pågår. Polisen går även igenom övervakningsfilm från platsen.

För att komma framåt med utredningen önskar nu polisen att den som har information eller har gjort iakttagelser hör av sig till polisen.

Tipsa polisen

Den som har gjort iakttagelser eller har information att lämna kan:

Ringa 114 14 eller lämna information via polisens kontaktformulär.


Ring alltid 112 vid akuta ärenden. Det kan till exempel handla om att du ser någon som håller på att begå ett rån eller ett inbrott.