Robert Wallén slutar som polisområdeschef i Västmanland

Robert Wallén slutar som polisområdeschef i Västmanland för att från den 1 juni börja som chef för operativa avdelningen på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Robert Wallén har arbetat inom polisen i 16 år varav de senaste fyra åren som polisområdeschef i Västmanland.

– Jag har trivts jättebra inom polisen och i min roll som polisområdeschef i Västmanland. Att jag valt att gå vidare till en ny tjänst handlar om att jag tycker att det var ett spännande uppdrag. Jag tar med mig en mycket positiv känsla från 16 utvecklande år inom polisen. Jag har trivts oerhört bra på alla olika jobb som jag haft. Sedan tycker jag att man kan vara stolt över att jobba inom polisen. Vi har en hög kompetens, vi använder den på rätt sätt och vi gör skillnad! Jag är tacksam för att få varit en del av detta, säger Robert Wallen.

Rekryteringen av en ny polisområdeschef har redan börjat, och under tiden kommer Linda Hedmark att gå in som tillfällig polisområdeschef. Linda Hedmark kommer senast från regionledningscentralen i Stockholm, men hon har jobbat i Västmanland tidigare. Då som biträdande lokalpolisområdeschef i Västerås. 

– Jag vill tacka Robert Wallén för tiden i region Mitt och polisområde Västmanland. Han har gjort ett starkt intryck och kommer att vara saknad. När han nu väljer att gå vidare vill jag också gratulera honom till den nya tjänsten och önska ett varmt lycka till i hans nya uppdrag. Samtidigt vill jag passa på att önska Linda Hedmark välkommen som tillförordnad polisområdeschef för PO Västmanland, säger Mattias Fällström, biträdande regionpolischef i region Mitt.