Stölder ur cykelkorgar tillbaka

Med våren följer också vissa typer av brott. Stölder ur cykelkorgar är nu tillbaka. Polisen jobbar löpande med problematiken och uppmanar samtidigt allmänheten att vara uppmärksam på fenomenet.

Under förra våren hade polisen över hundra ärenden där personer blivit bestulna på väskor ur cykelkorgar. Gärningspersonerna tar sig själva fram på cykel och har i flertalet fall tagit väskor med personliga tillhörigheter ur cykelkorgar, som har varit monterade på pakethållaren.

– Vi såg det här tillvägagångsättet redan förra våren och nu kan vi se att det tilltar igen. Förra veckan hade vi fem fall på olika platser i Göteborg och nu har våren knappt börjat, säger Roberto Tomé, kommunpolis i lokalpolisområde Göteborg city.

Huvudsakligen sker den här typen av stölder när människor är på väg till eller från jobbet, mellan klockan sju och tio på morgonen, samt lite senare på eftermiddagen och kvällen.

− Vi är i nuläget inte på samma nivå som förra våren. Men vi vill ändå göra allmänheten uppmärksam på fenomenet, som ett led i vårt förebyggande arbete. Samtidigt är vi tacksamma om vi får in tips och iakttagelser, säger Roberto Tomé.