Åtta gripna efter mord i Hjulsta

En man i 20-årsåldern har avlidit och ytterligare en man är svårt skadad efter att ha blivit skjutna i Hjulsta natten mot måndagen den 30 augusti. Åtta personer är gripna misstänkta för bland annat mord samt försök till mord.

Flera personer larmade polisen vid halvtre-tiden natten mot måndag om att de hört ett flertal skott i Hjulsta. En eller flera personer hade också setts springa från brottsplatsen. När polisen kom till platsen hittades två skadade personer utomhus på en innergård. Den ena personen, en man i 20-årsåldern, är nu avliden. Den andra är svårt skadad.

Polisen arbetar intensivt med att söka efter gärningsperson/personer. Hittills är åtta personer gripna misstänkta för bland annat mord samt försök till mord.

– Det är ett komplicerat konfliktläge där en konstellation kan se annorlunda ut bara en vecka senare. Det gör det utmanande för oss i arbetet med att dämpa konflikter. I Järva handlar det mycket om enskilda individer som är i konflikt med andra enskilda, säger Robert Karlsson, biträdande regionpolischef i Stockholm.

Insatsen fortsätter med oförminskad styrka. Utredare kartlägger de frihetsberövades roller samt relationen till de skjutna. Flera platser är fortfarande avspärrade i det utredningsarbete som pågår.

– Samtidigt med utredningsarbetet pågår även andra brottsförebyggande åtgärder. I Järva arbetar polisen till exempel med avhopparprogram och tätt samarbete med socialtjänsten och skola, säger Robert Karlsson.