Intensivt arbete i händelsen i Eslöv

En 15-årig pojke gripen och en utredning om försök till mord inledd efter att en person hittats skadad på en skola i Eslöv.

Klockan 08.41 på torsdagsmorgonen larmades polisen till en högstadieskola på Per Håkanssons väg i Eslöv med anledning av en pågående händelse där en person skadats. Polisen var snabbt på plats med flera resurser och och kort därefter kunde den misstänkte gärningspersonen gripas utanför skolan Den skadade, en man i 40-årsåldern, anträffades inne i skolbyggnaden och fördes med ambulans till sjukhus. Den gripne är en 15-årig pojke och ärendet rubriceras som försök till mord.

-  Vårt främsta uppdrag i en händelse som denna är att snabbt avbryta det dödliga våldet och säkra gärningsmannen. Tack vare ett snabbt ingripande kunde vi förhindra att inga ytterligare personer skadats. Skolan med dess personal och elever har agerat föredömligt, vilket bidrog till att inte fler personer kom till skada, säger Anna-Karin Boije, chef i lokalpolisområde Eslöv.

-  Vi har haft ett stort antal resurser på plats, både från lokalpolisområdet, övriga polisområdet och övriga regionen. Det här är en svår och allvarlig händelse där vår förmåga att agera snabbt på platsen, använda våra gemensamma resurser över geografiska gränser och vår förmåga att samverka sätts på prov, säger Ann-Louise Kämpe som är chef för polisområde södra Skåne, där Eslöv ingår.