Misstänks ha modifierat gas- och startpistoler – häktas idag

Ett antal av vapnen som hittade vid mannens husrannsakan.

Ett antal av vapnen som hittade vid mannens husrannsakan. Bild: Polisen

En man hemmahörande i Trollhättan greps tidigare i veckan efter beslag av flera gas- och startpistoler – varav en modifierats till ett skarpladdat vapen. Idag häktades två män i Vänersborgs tingsrätt misstänkta för vapenbrott.

Gripandet är ett resultat av ett tätt samarbete mellan svensk och spansk polis, där spaningssektionen i Fyrbodal tillslut kunde gripa mannen.

– Vi fick tips från utländsk polis om en person som beställde dessa vapen och vid en husrannsakan visade det sig att han hade licenspliktiga vapen i sin bostad – varav ett av hittades modifierat och skarpladdat, säger Per Björkman, poliskommissarie vid utredningssektionen i polisområde Fyrbodal.

Förutom beslag av nio stycken gas- och startpistoler togs även en mängd verkstadsutrustning i beslag – utrustning som misstänks användas för att göra om dem till skarpa vapen som kan avfyra riktiga kulor.

Ytterligare en man häktades under fredagseftermiddagen, med koppling till den första mannen, också han misstänkt för vapenbrott efter att man hittat ett av vapnen hemma hos honom.

Nu fortsätter polisen förundersökningen av de två männen.