Omfattande polisarbete efter att två män skjutits till döds i Tensta

Strax efter klockan 22 på kvällen den 16 augusti kallades polisen till Tensta efter samtal om höga smällar. När polisen kom till platsen anträffades två skadade personer som senare avled.

De avlidna är två män i 20-årsåldern.

En förundersökning om mord har inletts och ett intensivt utredningsarbete pågår. Ett flertal vittnesförhör har hållits och polisen följer upp de uppgifter som hittills samlatsin. En stor polisresurs arbetar nu med flera utredningsåtgärder och en teknisk undersökning av platsen har genomförts.

– Vi jobbar intensivt med utredningen, bred informationsinhämtning pågår och vi har även stort fokus på det trygghetsskapande arbetet. Det finns kopplingar till konfliktmiljön i området men samtidigt arbetar vi förutsättningslöst. Vi har en tät samverkan med stadsdelen och andra aktörer i samhället, säger Anders Djurestad, biträdande lokalpolisområdeschef Järva.

Den senaste tiden har flera skjutningar ägt rum i Tensta och lokalpolisområde Järva vidtar därför flertalet åtgärder för att återställa tryggheten. Under dagen och framöver befinner sig fler poliser i Tensta och andra delar av lokalpolisområdet.  

– Jag förstår den oro folk känner och det här är ytterligare en tragisk händelse som vi inom polisen och samhället i stort måste arbeta hårt med, både utifrån att utreda och lagföra de skyldiga och förhindra ytterligare våldsdåd. Jag vill uppmana alla som har information om händelsen att kontakta polisen på 114 14 eller när man träffar oss ute på plats, säger Anders Djurestad.  

I trygghetsarbetet ser polisen även över den befintliga kameraövervakningen i syfte att täcka större ytor och kontinuerligt justera övervakningen efter lägesbilden i lokalpolisområdet.