Polisen söker fler vittnen efter mordet i Skäggetorp den 25 augusti

I onsdags sköts en person ihjäl i Skäggetorp, Linköping. Utredningen pågår för fullt och polisen söker nu fler vittnen, framför allt efter själva brottet.

Det var vid 13:10-tiden den 25 augusti som polisen larmades till Skäggetorps centrum med anledning av en skottlossning. När polis kom fram till platsen anträffades en skottskadad man i 30-årsåldern som befann sig i en restaurang. Mannen avled av sina skador.

Brottsrubriceringen är mord och det finns ingen gripen i nuläget.

Flera utredningsåtgärder har vidtagits

– Polisen arbetar med en särskild utredningsorganisation för att utreda mordet. Utredningsgruppen är sammansatt av personal från flera polisområden i polisregion Öst. Utredningsgruppen arbetar enligt polisens metodstöd för utredning av grova våldsbrott, säger förundersökningsledaren John Skoog.

Denna särskilda utredningsorganisation används också för att utreda två andra mord som inträffade i Linköping den 19 maj respektive 5 augusti i år.

Gällande mordet i Skäggetorp den 25 augusti har polisen genomfört ett stort antal utredningsåtgärder efter händelsen.

– Det pågår ett arbete med att samla in uppgifter i förhör samt forensiska och elektroniska spår samtidigt som polisen påbörjat bearbetning och analys av dessa spår, säger John Skoog.

Polisen söker fler vittnen

Ett stort antal förhör har hållits men polisen är intresserad av att komma i kontakt med fler personer som vet något kring händelsen.

– Det finns sannolikt flera personer som känner till hur mordet gick till och vilka personer som utförde brottet. Det är viktigt att dessa personer hör av sig till polisen och berättar vad de vet, säger John Skoog.

Polisen är särskilt intresserad av iakttagelser av två personer som cyklade från brottsplatsen mot Stiglötsgatan efter mordet vid 13:10-tiden den 25 augusti. För att inte påverka vittnen kommer polisen i nuläget inte att gå ut med något signalement på dessa personer.

I övrigt har polisen ingen ny information att lämna i utredningen förutom det som redan har kommunicerats samt det som framkommer i denna text.

Tipsa polisen

Polisen är intresserad av alla typer av iakttagelser. Foton och filmer är också intressanta. Tipsa polisen på 114 14 eller via tipsformuläret på polisen.se.

Kontaktperson

För eventuella frågor från media:
Tommy Thorngren, pressansvarig polisregion Öst
Telefon: 010 56 675 26