Flera frihetsberövade efter tillslag i södra Stockholm

Polisen har under tisdagsmorgonen den 14 december genomfört tillslag på fyra adresser i Bredäng och Sätra i södra Stockholm. Tre personer har frihetsberövats misstänkta för bland annat grovt vapenbrott och narkotikabrott.

Lokalpolisområdet har sedan i våras utrett flera våldsbrott och vapenbrott i området, bland annat en skjutning mot en barnfamiljs lägenhet i april i år. Tisdagens insats genomfördes av polisen i Skärholmen med hjälp av nationella insatsstyrkan. De frihetsberövade har kopplingar mot kriminella nätverk och några är tidigare dömda för grova våldsbrott som har begåtts i området.

– Insatsen genomfördes efter en längre tids utredning och kartläggning i nätverksmiljön i området och vi vet att vapnet några av de frihetsberövade är misstänkta för att ha hanterat har använts vid flera skjutningar under våren och sommaren. Det sitter sidan tidigare ytterligare tre personer frihetsberövade från samma nätverk misstänkta för liknande brott säger Susan Friberg, lokalpolisområdeschef i lokalpolisområde Skärholmen.

Fokus läggs på avhopp

Ärendet är strategiskt viktigt för polisen i Skärholmen men även för polisen i stort, eftersom det visar på en god uthållighet och förmåga att mobilisera internt och agera kraftfullt mot individer i nätverksmiljö.

– Vi ser och hör samtidigt att många vill lämna det kriminella livet – hoppa av. Vi har bra verktyg för att hjälpa till med det och idag är ett ypperligt tillfälle att motivera sig att ta det sista steget från den kriminella världen och in i någonting nytt, säger Susan Friberg.

Utredningen leds av Åklagarmyndigheten och utreds av lokalpolisområde Skärholmen. Med hänsyn till den pågående utredningen kan i nuläget ingen ytterligare information kring ärendet ges.