Förundersökning gällande mord läggs ned

Förundersökningen om misstänkt mord på en kvinna i 50-årsåldern från Lycksele läggs nu ned.

Kvinnan anmäldes försvunnen i april 2020. Inledningsvis fanns ingen misstanke om brott, men vid förhör och kartläggning av kvinnans liv framkom omständigheter som ledde till att en förundersökning om misstänkt mord inleddes. I maj i år hittades sedan kvinnans kvarlevor i utkanten av Lycksele och då upprättades även en anmälan om brott mot griftefriden.

Även om förundersökningen nu läggs ned så anser polisen det alltjämt troligt att ett brott ligger bakom kvinnans försvinnande och död. Något som obduktionen också talar för.

– Kroppen hade skador som talar för att hon utsatts för någon form av våld, men om det sedan handlar om en olycka eller ett mord det vet vi inte. Det är dessvärre frågor som vi förmodligen aldrig kommer få svar på. Vi har kunnat bygga upp en skälig misstanke mot en person i kvinnans närhet, men då den personen är avliden så har vi nu kommit till vägs ände och lägger därför ned förundersökningen, säger David Helgesson, gruppchef vid grova brott i polisområde Västerbotten.

Under en kort tid satt en annan person anhållen som skäligen misstänkt i ärendet, men denne avfördes senare helt från utredningen.

Anhöriga är underrättade om dagens beslut.


Presskontakt

David Helgesson
Gruppchef, grova brott, PO Västerbotten
Telefon: 010-568 22 43
Finns tillgänglig för intervjuer i dag klockan 13.00–14.00.