Gripna för att ha sålt alkohol till unga i norra Stockholms län

På måndagen grep polisen två män i 20-årsåldern i Danderyd misstänkta för att ha sålt alkohol till ungdomar från sin bil. Ytterligare en man stoppades i en trafikkontroll i Täby med stora mängder sprit i bakluckan, som polisen misstänker skulle säljas.

Vid 17-tiden på måndagen 27 december såg en ledig polis två yngre tjejer bete sig märkligt och ta emot en flaska från en passagerare i en bil vid en skola i Täby. Den lediga polisen följde efter bilen och ringde efter en patrull.

Efter ett stopp på Systembolaget i Mörby centrum åkte de två personerna i bilen vidare till en idrottsplats i Danderyd och lämnade över något till en väntande mopedbil. Polisen grep de båda männen på plats, misstänkta för grov olovlig försäljning av alkohol.

Männen är i 20-årsåldern och kontakten mellan säljarna och köparna misstänks ha skett på ett välkänt konto i sociala medier.

– Genom mobilen är det lätt för ungdomar att få tag på alkohol. Vi råder alla föräldrar att vara uppmärksamma och prata med sina barn, var nyfikna på vad de gör, säger Stefan Dahlgren, kommunpolis i lokalpolisområde Södra Roslagen.

Man stoppad vid trafikkontroll

Under natten till tisdag stoppade och kontrollerade polisen även en bil på Arningeleden i Täby. Föraren misstänktes vara narkotikapåverkad och togs med till vårdinrättning för provtagning.

I bakluckan på bilen hittade polisen tre backar öl, tre dunkar vin, tio flaskor sprit och dopningspreparat. Mannen hade även en stor summa kontanter på sig och en mobiltelefon där polisen hittade meddelanden om att han säljer alkohol.

Anmälan är upprättad om brott mot alkohollagen, drograttfylleri och dopningsbrott.