Stor mängd narkotika i beslag i samband med körkortskontroll

På söndagsmorgonen fattade en polispatrull misstanke om att allt inte stod rätt till med personerna i en bil som kördes på Centralbron i Stockholm. Efter kontroll av fordonet sitter flera män anhållna, misstänkta för grovt narkotikabrott.

Innan körkortet kontrollerades hade det uppstått en misstanke om att föraren i bilen hade begått ett trafikbrott. Under kontrollen och det samtal som genomfördes uppstod också misstankar om att det transporterades narkotika i bilen.

Poliserna inledde då en brottsutredning om narkotikabrott och sökte därför igenom fordonet. Under söket anträffades en stor mängd narkotika som gömts i bilen. Det var så mycket att det med råge överskrider gränsen till att vara ett grovt narkotikabrott.

– Att på ett offensivt sätt titta på beteenden och avvikelser har återigen visat sig vara ett av polisens viktigaste vapen, säger Daniel Ponteus, utredare vid polisområde City, som är entusiastisk över kollegornas ingripande som renderade i det stora narkotikabeslaget.

Männen i bilen har efter gripandet anhållits av åklagare. Utredningen fortsätter med ett flertal förhör, analyser av preparat och andra utredningsåtgärder.