Åtal väcks efter mordförsök

Nu väcks åtalet mot de två tonåringar som är misstänkta för mordförsöket vid Frufällan, Borås.

Den 9 oktober blev en 16-årig pojke skjuten i bröstet i Frufällan strax norr om Borås. Den skjutne skadades svårt och flydde ner i vattnet där de misstänkta sköt efter honom ytterligaren en gång. Han tog sig, delvis genom vattnet, till ett hus där han fick hjälp. Händelsen inträffade mitt på dagen, vid 12.30-tiden och flera vittnen som befann sig i motionsområdet har därför kunnat höras i polisutredningen.

– Vi har delvis genom vittnesuppgifter från platsen och närområdet fått en bra bild över händelseförloppet, säger Stina Frenning, förundersökningsledare i polisområde Älvsborg.

Polisen söker efter vapnet

Totalt har ett 50-tal förhör hållits under utredningen. De tekniska bevisen består bland annat av dna, övervakningsfilm, analys av mobiltelefoners positionering och spår på hylsor. Det vapen som användes vid skjutningen, har ännu inte återfunnits av polisen. Enligt bekräftade uppgifter är det ett hemmabyggt vapen.

– Vi har sökt i terrängen med personal och metalldetektorer samt med vapenhundar. Vi har även sökt i vattnet med dykare, men inte lyckats hitta vapnet, säger Stina Frenning.

Under polisarbetet med den här utredningen, uppdagades fler brott, vilket gör att det väcks åtal mot sammanlagt nio misstänkta personer. De brottsrubriceringar som är aktuella är försök till mord, rån, grovt vapenbrott, grov misshandel, främjande av flykt och ringa narkotika brott.