Fem års fängelse för två män efter skjutningar mot bostäder i Tyresö

På förmiddagen den 25 september 2020 avlossade två gärningsmän pistolskott mot en lägenhet i Tyresö. Sedan tog de sig vidare på en moped till en villa där de avlossade ytterligare skott, den här gången med automatvapen.

I villan som besköts fanns två personer som var helt oskyldiga, enligt Jenny Norgren, gruppchef i Nacka lokalpolisområde. Ingen av dem skadades fysiskt. 

Brottet utfördes av personer med koppling till ett kriminellt nätverk och bakgrunden var svartsjukeproblematik.

– Vi är tacksamma över allmänhetens engagemang och har haft stor hjälp av flera vittnen som i vissa delar varit avgörande i utredningsarbetet. Vi har också haft ett bra samarbete med åklagaren och grova brottssektionen, säger Jenny Norgren.

Enligt domen från Nacka tingsrätt har de båda gärningsmännen varit delaktiga i gärningen tillsammans och i samförstånd genom att förbereda och planera gärningen. Gärningsmännen begick gärningen med uppsåt.

– Utöver det framgångsrika utredningsarbetet som resulterade i domen är det bra att vi fått bort ett automatvapen från gatan, säger Jenny Norgren.

Gärningsmännen, som åtalades för mordförsök, dömdes i Nacka tingsrätt för grovt vapenbrott och grovt olaga hot. Påföljden blev fem års fängelse.