Fler ges möjlighet att gå polisutbildningen på distans

Nu finns ytterligare 96 platser för de som vill studera till polis på distans. Till höstterminen 2021 finns därmed totalt 336 distansutbildningsplatser.

 – Vi vill att fler ska ges möjlighet att utbilda sig till polis även när det inte är möjligt att gå på campus. Vi har sett ett stort intresse för våra distansutbildningsplatser och har därför i dialog med lärosätena ökat med närmare 100 platser till höstens terminstart, säger Anders Henckel, gruppchef för aspirantutbildningen.

Polisutbildningen finns på fem lärosäten i Sverige, Umeå, Växjö, Borås, Malmö och Stockholm. Polisutbildningarna i Borås och Malmö startades i januari 2019.

– Polisutbildningen finns på flera platser i landet, men det finns personer som av olika skäl inte har möjlighet att studera på plats på ett campus. Därför vill vi möta upp det behov vi ser genom att utöka platserna till distansutbildningen, säger Anders Henckel.

Distansutbildningsplatserna ökar med 24 stycken i Borås respektive Umeå. För första gången får polisutbildningen i Malmö också 48 distansutbildningsplatser.

Förändringar i utbildningsplatser vid lärosäten

Antalet utbildningsplatser på lärosätena har också anpassats utifrån efterfrågan hos de som söker polisutbildningen. Bland annat har campusplatserna på Södertörn i Stockholm utökats från 192 till 240 platser.

Utbildningsplatser HT-21 Antal platser
Högskolan i Borås campus 96
Högskolan i Borås distans 96
Linnéuniversitetet campus 171
Linnéuniversitetet distans 96
Malmö universitet campus 96
Malmö universitet distans 48
Södertörns högskola 240
Umeå Universitet campus 81
Umeå Universitet distans 96

Är du redo för en större uppgift? Läs mer om polisutbildningen här: Bli polis