Fler synliga poliser i Sundbyberg efter mordförsök

En man påträffades skottskadad på tisdagskvällen den 16 februari i Sundbyberg. En förundersökning om försök till mord har inletts.

En anmälan inkom klockan 19:41 på tisdagskvällen om att en person med eventuella skottskador hade påträffats. När polisen kom till platsen var mannen i 30-årsåldern vid medvetande och kunde prata med polisen. Personen fördes till sjukhus. 

Polisen inledde dörrknackning i området och ett flertal vittnesförhör har hållits. Ett intensivt arbete har påbörjats för att gripa den eller de gärningspersoner som är ansvariga för skjutningen. I nuläget är ingen gripen.

– Vi arbetar tätt tillsammans med utredarna för att nå framgång samtidigt som vi omhändertar medborgarnas trygghet i området, säger Matti Dordlofva, operativ samordnare vid lokalpolisområde Solna.

Den synliga polisiära närvaron kommer att öka bland annat kring Tuletorget i Sundbyberg en tid framöver, där man kan prata med polisen och lämna uppgifter som kan vara intressanta för utredningen.

Tipsa polisen

Har du information om tisdagens skjutning som du inte redan lämnat till polisen? Ring polisen på telefonnumret 11414, ta kontakt med polis på plats eller besök närmaste polisstation. Du kan också tipsa via polisen.se.