Fredrik Persson ny polisområdeschef Gotland

Det är nu klart att Fredrik Persson, nuvarande lokalpolisområdeschef på Gotland, tar över efter Torbjörn Nilsson som högste chef för polisområde Gotland i polisregion Stockholm.

– Fredrik Persson har bred erfarenhet av polisarbete och är en uppskattad chef och ledare som har lätt att samverka med andra. Med Fredrik som polisområdeschef är jag övertygad om att vi kommer att se en fortsatt positiv utveckling på Gotland, säger regionpolischef Mats Löfving.

– Jag är glad och stolt över utnämningen till polisområdeschef på Gotland. Jag ser fram emot att tillsammans med medarbetarna och våra samverkanspartners fortsätta den positiva utvecklingen mot att Gotland ska vara den tryggaste och säkraste platsen att bo och vistas på. Uppdraget som polisområdeschef innebär också att bidra till utvecklingen av polisens arbete både i polisregion Stockholm och nationellt. Det utvecklingsarbetet är viktigt och där hoppas jag att både jag och medarbetarna har mycket att bidra med, säger Fredrik Persson.

Fredrik Persson har varit lokalpolisområdeschef på Gotland sedan 2016. Mellan åren 2012-2016 jobbade han på Rikskriminalpolisen som senare blev Nationella operativa avdelningen i Stockholm. Dessförinnan var han bland annat närpolischef på Gotland.