Grov stöld i Bollnäs mot elektronikbutik

Polisen i Hälsingland med stöd från polisområde Gävleborg, har inlett ett omfattande arbete för att finna gärningsmännen bakom stölderna mot elektronikbutikerna i Hälsingland.

På kort tid har det inträffat flera stölder mot elektronikbutiker och polisen ska undersöka vilka gemensamma nämnare det finns bakom stölderna eller om det är enskilda händelser var för sig. 

- Vi arbetar med en större insats i Hälsingland och polisområde Gävleborg. Det har gjorts omprioriteringar i verksamheten för att kunna arbeta kraftfullt och snabbt för att försöka lösa brotten, säger lokalpolisområdeschef Karl von Krusenstjerna. 

Det tillgripna godset har ett högt värde. Det är i huvudsak telefoner, surfplattor och bärbara datorer gärningsmännen är ute efter. Efterfrågan på det tillgripna godset är mycket stor. 

Inom den kriminella världen är användningen av elektronik mycket omfattande, det är något som polisen har uppmärksammat i sina utredningar gällande grövre brott. 

Polisen håller förhör i närområdet och söker personer som kan tänkas kunna lämna upplysningar i ärendet. Tekniker från polisen söker efter spår på brottsplatsen och i den lastmaskin som användes vid forcering av byggnaden. 

Har man tips till polisen ringer man 114 14 eller mailar till polisen