Nya medgivande i utredningen av mordet på Mikael Petersson i Karlskrona

De två män som sedan i augusti förra året sitter häktade misstänkta för mord har nu bägge gjort medgivanden i förhör. Misstankarna mot de bägge männen har i och med det stärkts.

Mikael Petersson försvann i slutet av juli förra året och hittades död i november. En av de två männen som misstänks för mordet har tidigare gjort vissa medgivanden. Nu har även den andre misstänkte medgett inblandning i mordet.
– Jag vill inte gå in på detaljer om vad som framkommit i förhören, men de medgivanden som gjorts stärker vår bild av vad som hänt säger kammaråklagare Anna Johansson som leder förundersökningen. Det är ett gediget arbete som görs i den mycket omfattande förundersökningen, men jag räknar med att kunna väcka åtal senare i vår. Det som kvarstår i förundersökningen är bland annat att vi väntar en del svar från Nationellt Forensiskt Centrum (NFC) samt färdigställanden av olika analyser.

Polis och åklagare lämnar i nuläget inga ytterligare kommentarer.

Bakgrund

57-årige Mikael Petersson försvann i slutet på juli 2020. Redan efter ett par dagar greps två män misstänkta för människorov. Brottsrubriceringen ändrades i augusti till mord och kvarlevorna efter den försvunne Mikael Petersson hittades i november på en ö i Karlskrona skärgård.

Den stora sökinsats som polisen under sommaren och hösten genomförde tillsammans med Kustbevakningen, Försvarsmakten och Missing People avslutades kort därefter.