Polisen ber om tips från allmänheten gällande misshandel

Den 2 februari beordrades polis till en adress i Luleå med anledning av bråk. Polisen ber om iakttagelser rörande ärendet.

Den 2 februari 2021 blev polis beordrad att åka till Edeforsgatan i Luleå då det hade inkommit uppgifter om bråk i ett trapphus.

Polis åkte till adressen och påträffade en man som visade sig vara allvarligt skadad. Han ska ha blivit utsatt för kraftigt våld mot huvudet med någon form av tillhygge. De misstänkta ska därefter ha lämnat platsen.

Målsäganden fördes till sjukhus och bostaden spärrades av för tekniska undersökningar. Spår säkrades och föremål togs i beslag.

Två män anhölls senare såsom på sannolika skäl misstänkta för delaktighet i den grova misshandeln och grovt olaga hot. Personerna är nu häktade och förundersökningen pågår.

- Det finns uppgifter som pekar på att det varit fler än dessa två misstänkta på platsen, säger Kristin Andersson, förundersökningsledare i aktuellt ärende och åklagare.

Polisen är därför intresserad av att komma i kontakt med personer som har gjort iakttagelser kring händelsen på Edeforsgatan och med andra som kan ha gjort viktiga iakttagelser.

Tips kan lämnas till polisen på telefonnummer 114 14.