Stort beslag av metamfetamin

  • Narkotika i plastpåsar
  • Narkotika i plastpåsar
  • Narkotika i plastpåsar.
1/3

Nationella operativa avdelningen, Noa, har gjort ett rekordbeslag av 15 kg metamfetamin. Beslaget är ett resultat av Noas fortsatta arbete kopplat till ett mycket stort beslag av kokain i november 2020.

Det var i mitten av december 2020 som Noa gjorde rekordbeslaget av 15 kg metametamin. Beslaget kopplas till rekordbeslaget av kokain, till ett värde av cirka 400 miljoner kronor, som Noa gjorde i slutet av november 2020.

– Det här är ytterligare ett framgångsrikt beslag i Noas och hela Polismyndighetens pågående arbete mot de kriminella nätverken. För varje beslag och frihetsberövande vi gör, stör vi de nätverken som hanterar narkotika, säger Christer Nilsson, chef för Utredningsenheten på Noa.

Beslaget av metamfetamin gjordes i ett fordon i samband med ett tillslag mot en person i södra Stockholm. Metamfetaminet är så kallat "Ice", och är en rökbar form av metamfetamin. I fordonet togs även 7,6 kg kokain (som är en del av det tidigare beslaget från november) och 33 776 tabletter ecstasy, vilket motsvarar cirka 15 kg MDMA.

Misstanke om synnerligen grovt narkotikabrott utreds av utredningsenheten på Noa tillsammans med åklagare från Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, RIO. Flera personer är misstänkta i ärendet, och en person är häktad.

Narkotikabeslag värt runt 400 miljoner kronor (2020-12-08)