Två anhållna efter beslag av misstänkta bomber i källarförråd i Tyresö

I samband med en narkotikainsats i Tyresö den 4 februari hittades två misstänkta bomber i ett källarförråd. Två män är nu anhållna misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse samt grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Det var vid 22-tiden på torsdagskvällen den 4 februari som polis anträffade de misstänkta bomberna i ett källarförråd i Granängsringen i Tyresö. Nationella bombskyddet beordrades till platsen för att ta hand om misstänkta bomberna på ett säkert sätt.

Två män greps på adressen

Två män i 20-årsåldern med koppling till förrådet greps i anslutning till adressen och misstänks nu för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse samt grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

De misstänkta bomberna har tagits i beslag och skickats till Nationellt forensiskt center. Den kommande undersökningen ska bland annat fastsälla bombernas farlighetsgrad samt bedömd verkan om de skulle ha använts.

De anhållna männen kommer att höras med försvarare under dagen. Gripandena samt beslagen är en del i arbetet mot den grova och organiserade brottsligheten som polisen i region Stockholm driver.