Två personrån mot unga i Västerås

Polisen utreder två personrån som nyligen skedde mot unga personer i Västerås.

13 februari
Vid 17-tiden åkte en tonårspojke mellan 15-18 år buss nummer 3 mellan centrala Västerås och Ormberget. På bussen närmade sig en man tonårspojken, visade ett vasst föremål och tilltvingade sig bland annat hörlurar och mobiltelefon. Tonårspojken klev av bussen och mannen åkte vidare.

På bussen satt ett tiotal personer men ingen uppfattade eller reagerade på händelsen. Polisen söker kontakt med de som färdats på samma buss och kan ha sett eller hört något.

14 februari
På en parkering i närheten av Mikaelikyrkan (Hammarbacksvägen) blev en pojke under 15 år rånad av flera andra personer. Under vapenhot i form av ett vasst föremål tvingades pojken att lämna ifrån sig bland annat hörlurar och mobiltelefon.  I samband med rånet blev pojken också slagen men han behövde inte uppsöka sjukvård efteråt.

Händelsen inträffade vid 18:30-tiden.

I båda fallen pågår förundersökning om rån och polisen ser allvarligt på händelserna. Det är oklart om det finns något samband mellan rånen.

Polisen söker dig som kan ha gjort iakttagelser i samband med de aktuella händelserna. En uppgift som du bedömer som ointressant kan för utredningen vara värdefull och polisen är högst angelägna om att få in all typ av information om händelsen, både före, under och efter det inträffade.

Tips och iakttagelser lämnas till polisen via 114 14 eller polisens hemsida "Tipsa polisen".

I nuläget lämnas ingen ytterligare information om förundersökningarna.