En gärningsman misstänkt för våldtäkt mot barn gripen i södra Stockholm

Polisen grep den 20 januari en man i södra Stockholm misstänkt för våldtäkt mot barn. Gärningsmannen var anhållen i sin frånvaro i Borås och kunde gripas tack vare bra samarbete mellan polisregioner.

– Vi fick uppgifter om att gärningsmannen eventuellt var inneboende hos en person i södra Stockholm. Polisen i Stockholm syd fick tack vare dessa uppgifter till slut fram en eventuell adress.  Efter fler utredningsåtgärder gav åklagaren beslut om HÖK, hemlig övervakning av elektronisk kommunikation. Analytiker fick fram positioner på gärningsmannens mobil som överensstämde med de uppgifter vi tidigare fått, säger Hanna Wiksten, inspektör på handräckningsgruppen vid joursektionen i polisområde Stockholm syd.

Tidigt morgonen den 20 januari slog polisen till på den aktuella adressen. Gärningsmannen kunde gripas och bevismaterial togs i beslag. Gärningsmannen sitter nu häktad i Borås.

– Genom ett gott samarbete med polisen i Borås, snabba beslut och åtgärder samt att vi fick till hemlig övervakning av elektronisk kommunikation kunde vi gripa gärningsmannen, säger Hanna Wiksten.