Fängelsestraff för två män i Stockholm som förgripit sig på flickor via nätet

Två män från Stockholm har dömts till fängelse av Södertörns tingsrätt för grova sexuella handlingar mot flera unga flickor. Brotten begicks uteslutande på olika chattforum på nätet och brottsoffren är flickor mellan åtta till tolv år.

Männen som är 58 respektive 46 år dokumenterade också flera av övergreppen genom skärminspelade livesändningar som de delade med varandra. De två har nu dömts till fängelse i tre år och sex månader respektive tre år och nio månader för bland annat våldtäkt mot barn, grovt sexuellt utnyttjande av barn och barnpornografibrott.

Enligt tingsrätten bedöms gärningarna som grova då de inneburit ett systematiskt och hänsynslöst utnyttjande av målsägarna med hänsyn till deras unga ålder.

Therése Hahne på Grooming Stockholm berättar att ärendet kom till polisens kännedom tack vare att en av flickorna valde att berätta för en vuxen om en kontakt på nätet som inte kändes bra. 

 – Tack vare att den här flickan berättade för en vuxen som tog hennes oro på allvar och polisanmälde kunde en utredning startas och fler övergrepp uppmärksammas. Det här ärendet belyser hur viktigt det är att det finns vuxna i barns närvaro som lyssnar och agerar när barn tar steget och berättar.

Om polisens arbete och nättips till föräldrar

Gromning - skydda dig

Nättips till föräldrar

Grooming Stockholm utreder sexualbrott mot barn på internet. De finns på Instagram där de berättar som sitt arbete och ger brottsförebyggande information: Grooming Stockholm på Instagram