Insats mot MC-klubb gav bra resultat

Polisen har under veckan genomfört en insats riktad mot den MC-klubb i östra Blekinge som har kopplingar till Bandidos. Insatsen gjorde i samverkan med Kronofogdemyndigheten som gjorde flera utmätningar.

Under insatsen genomförde fem utmätningar i samverkan med Kronofogden som bland annat resulterade i att två stycken motorcyklar av märket Harley Davidsson utmättes. Sammanlagt gjorde utmätningar för 115 000 kronor.  

Ett antal husrannsakningar har också genomförts och det har resulterat i flera anmälningar om bland annat både innehav och eget bruk av narkotika, dopingbrott, vapenbrott och rattfylleri.
– Det här är en väl genomförd insats med bra resultat säger Magnus Bergman som är lokalpolisområdeschef i Karlskrona.  Jag är mycket glad över den goda samverkan som vi har med Kronofogdemyndigheten och andra myndigheter, det är en tydlig signal att samhället inte accepterar att kriminella nätverk etablerar sig. 

Polisen har också återkallat vapenlicenserna för en person under insatsen och i samband med det omhändertogs tre vapen. 
– Personer som kan knytas till kriminella nätverk ska inte ha vapen, säger Magnus Bergman. Finns man i de kretsarna blir man av med sina vapenlicenser och vapen. 

För mer information
Magnus Bergman
Chef lokalpolisområde Karlskrona
010 562 00 47